mandag den 26. november 2007

Koh Tao

Vi er lige ankommet til Koh Tao som ligger lidt nord for Koh Phangan, der hvor vi lige har været! Der kommer en længere update senere, men jeg ( Viktor ) vil bare sige tak for alle jeres hilsner og jeg har også svaret, som i kan læse her(nederst) .

Planen var godt nok at vi skulle til Cambodia, efter at vi var færdige på Koh Phangan. Men det blev ændret i sidste øjeblik og nu har vi besluttet os for at tage et PADI dykker certifikat, her på Koh Tao i løbet af de næste 4 dage.

Knus og kram fra os.

søndag den 18. november 2007

Uden penge for en periode

Noget umiddelbart udramatisk og uskyldigt endte med en rystende oplevelse. Nu skal du bare høre. Da vi sad på en fortovsrestaurant kom en fattig mand og hans kone hen til os for at sælge honning. Vi afslog, men manden blev ved med at forsøge at sælge honningen. Han satte sig på hook ved siden af os og prøvede igen at sælge honning. Endelig opgav han og gik væk. To minutter efter han var gået skulle vi betale og så opdagede Viktor det: Det var en lusket lommetyv vi havde mødt! Tyven fik et visakort og 2000 bath ( = 320 kr) ud af det. Chokerede fik vi ringet til PBS og lukket kortet.

Næste dag tog vi ud til Tourist Politiet. Men det skulle snart vise sig at være sværre at finde stationen end havde regnet med, for den lå slet ikke der hvor både Lonely Planet (udgivet august 2007) og Politikens Guidebog sagde, at den skulle ligge. Heldigvis hjalp en utrolig venlig og hjælpsom thailandsk dame os og kørte os derud, og hun blev endda noget tid på stationen indtil hun havde sikret sig at vi fik god behandling af politiet. Vi var ellers ikke ret glade for det thailandske folk efter oplevelsen, men hun fik genoprettet vores syn på thaierne.

Da Viktor havde fået stjålet sit visakort, var det jo godt at vi kunne hæve penge fra mit (Sørens) visakort. Troede vi! For det var der nemlig også problemer med, så vi kunne ikke hæve penge på det! Vi var nu i en meget uheldig situation: Vi stod i Thailand med 2000 bath (ca 320 kr) og UDEN mulighed for at hæve penge.

Selvom Sørens VISA kort blev ved med at nægte at give nogle penge fra sig, var vi hele tiden positive. Vi havde nemlig kun 1 overnatning mere tilbage i Chiang Mai og flybilletten tilbage til Bangkok samt busbillet og båd videre til Koh Phangan allerede var bestilt og betalt. Vi glædede os mere end nogensinde, til at komme ned til Syd-Thailand og stresse lidt af.

Vi havde 5 timer fra vi landede i Bangkok til vi skulle tage bussen syd på. Da vi ankom til Bangkok tog vi straks over på Jysk Rejse Bureaus hotel (Samme sted vi overnattede i Bangkok i starten af rejsen). Vores plan var at de kunne låne os nogle penge, så vi havde noget at leve af. Kortet skulle gerne virke igen den efterfølgende dag, men vi ville gerne låne penge nok til evt. at vi kunne komme tilbage Bangkok hvis kortet viste sig ikke at virke. Men Jysk Rejsebureau var ikke særlig villige til at låne os penge, for de havde lige tabt 10.000 bath (1600kr) udlåne penge uden at få pengene tilbage igen. Her skulle det vise sig at det er godt at have venner nede i thailand. For da vi var i Umphang for at trekke fulgtes vi med Gitte som arbejdede på det samme bureau. Vi var blevet gode venner med hende og hun lånte os velvilligt 4000 bath (640kr). Hun skulle ned på samme ø som os og kunne derfor bare få pengene når vi mødtes på øen Koh Phangan.

Heldigvis virkede kortet næste dag efter at min mor og far havde været nede hos banken og fixe problemet. Vi havde nu endelig penge og var klar til at nyde livet på Koh Phangan. Det er en fantastisk ø med frodig jungle og klipper samt flotte sandstrande ud mod havet.

Første nat overnattede vi på et ressort for 600 bath (ca. 100 kr). Var et ganske normalt ressort som ikke var noget særligt men udemærket til pengene. Næste dag faldt vi over et lækkert ressort med flot poolområde, hvor der oven i købet var boblebad. Her kostede et værelse mærkelig nok kun 500 bath, så vi der har vi boet lige siden.

Dagene er gået med at slappe af og nyde livet. Vi har dog også været med et par udflugter. Den første tur var en fisketur på en båd. Om aftenen grillede vi fangsten og nød at spise frisk fisk som vi selv lige havde fanget. Den anden tur var en bådtur til den anden side af øen. Første stop var øens bedste snorklingssted med flotte koraller og farverige fisk. Derefter sejlede vi indtil land og tog ud til et så et mindre vandfald. Herefter gik vi hen til en smuk sandstrand der mest af alt lignede paradis. Så var tid til at sejle hjem af igen og vi så en solnedgang fra båden.

Koh Phangan er nok mest kendt for deres Fullmoon party. Der var vi igår og det er en utrolig oplevelse! 10.000 mennesker der fester hele natten og morgenen på en sandstrand.

Det er blevet til et langt indlæg denne her gang, men det er jo også lang tid siden vi har opdateret siden.

Knus og tanker fra Søren og Viktor

PS Der er pt problemer med galleriet.

torsdag den 15. november 2007

Chaing Mai

I bussen på vej til Chaing Mai faldt vi i snak med en flink gut fra New Zealand. Vi delte en taxa indtil byen og vi bor nu på det samme guesthouse som ham. På hotellet koster et værelse for os to kun 190 bath pr. nat (ca. 30 kr). Vi har brugt nogle timer i Chaing Mai sammen den grineren fyr, bl.a. var vi inde og se thaiboksning.



Vi har gået meget rundt i Chain Mai. Der er over 100 templer i centrum af Chaing Mai. De mange templer giver byen en helt speciel fredfyldt og rolig atmosfære. Luften er renere her end i Bangkok. Derudover ligger butikker, gadekøkkener, guesthouses osv. langt mere koncentreret i centrum af byen. Vi har dog ikke nøjedes med at se byen til lands. Vi tog nemlig også en tur i en lille båd ned langs floden Ping, som har betydet utrolig meget for lokalbefolkningen gennem tiderne.

tirsdag den 13. november 2007

Ankommet til Chiang Mai

SÅ! er vi endelig kommet tilbage til civilisationen . Byen hedder Chiang Mai og ligger i Nord Thailand. Vi har en masse at fortælle og en masse billeder og videos at vise! For vi har lige været på en super fed trekking tur i Umphang.

Som i kan se på kortet, kørte vi(Viktor, Søren og Gitte, en guide fra Jysk-rejseselvskab) fra Bangkok d. 8 november om aften. Tidligt om morgen næste dag ankom vi til Mr. Lar´s hus i Mae Sot. Efter noget god morgenmad kørte vi til Umphang i en alt for proppet minibus i 4 timer. Da der var flest mennesker i, var vi omkring 15 mennesker - nogle sad endda på taget. Da vi endelig ankom til Umphang blev vi indlogeret ved Umphang Trekker hill og herfra begyndte det at blive sjovt.

Vores guide, Mr. Solskin, forklarede os hvad der skulle ske de efter følgende dage. Og det var ikke småting!! Vi sq snart komme til at opleve en masse ting vi aldrig havde prøvet før. Jeg kunne nemt få en lille bog fyldt ud med ting som skete.. men jeg skal prøve at gøre det nogenlunde kort(uden for mange detaljer) også kan I evt. supplere med lidt billeder i vores galleri som vi har fået opdateret!

Vi startede med at rafte ned af floden omgivet af den flotteste natur.. vi så flere gange aber i træerne og sjove fulge og insekter... En stor flue satte sig på sørens ben og han vil tage et billede af den.. Efter billedet blev taget raabte guiden "Get it off, Get if off!", men for sent for lige efter bed den (temmelig hårdt efter sørens råb) - om billedet var det værd må i selv bedømme :) Efter 4 timer på vandet blev skoene taget i brug. Vi gik i ca 3 timer gennem et temmelig hårdt terrain. Solskin viste os kæmpe edderkopper, vi aldrig vi have set hvis ikke han havde vist os det! :) Vi overnattede på en camp i telt.

Dag 2 bød på noget af det flotteste natur vi nogensinde har set...!! Thi Lo Su vandfaldet (betyder gigantisk vandfald) er virkelig overvældende.. vi var der 3-4 timer men kunne sagtens have brugt hele dagen der! - Viktor formåede faktisk at hoppe 8 meter fra kanten!! (Video kommer senere!) Dog er det højeste vandfald, omkring 200 meter oppe.. og der må en garvede vandhund som mig sq stå af. :) Men hold da op.. det var godt nok noget af en belønning efter at have trekket i skovens fugtige omgivelser.

Ved en 13 tiden skulle vi igen ud og gå. Destinationen var en stammelandsby, et stykke inde i bjergene. Det var ret spændende at se hvordan de indfødte levede og om aften hygge snakkede vi med nogle hollændere og en fyr fra Italien vi havde mødt tidligere. De kunne spille guitar(overraskende mange af dem) så vi kom da forbi nogle Kim Larsen sange osv :)
Næste dag skulle vi ride på Elefanter!! GAL nogle kæmpe dyr de er.. junglen er helt anderledes 3-4 meter oppe. Søren og jeg delte den største elefant.. og jeg drillede Søren ret meget med, at han havde fået den side hvor alle bladende havde besluttet sig at gro. (altså fik han dem i hovedet når elefanten gik :) - Dem som styrer elefanterne var dog ret hårde mod dem.. så vi fik ret meget medlidenhed med dem. Så selvom det var ret sjovt at ride på elefanten, så var det alligevel ikke det fedeste ved turen.. Men vi fik godt nok mættet vores lyst til oplevelser! Naeste dag stod det paa en lang transport op til byen Chaing Mai i nord.
Vi har det rigtig godt, men vi savner jer alle sammen der hjemme. knus og kram fra Thailand
PS. vi har også opdateret vores galleri med en masse billeder!

onsdag den 7. november 2007

Vil lige skrive en lille update om hvad vi goer! Vejret syd paa skulle nemlig byde paa en masse regn og ingen solskin de naeste par uger, saa vi har besluttet os for at tage nord thailand foerst!
Vi har valgt at trekke i umphang i 5 dage hvor vi skal rafte ned af floder, udforske junglen og hoppe ud fra vandfald.. saa vi glaeder os rigtig meget! Vi starter d 8 nov. og slutter i Chiang Mai d. 13 nov. - her skal vi vaere i 4 dage hvorefter at vi flyver til bangkok og tager en bus til Koh Phangan. Det hele er booket og tilrette lagt - saa nu skal vi faktisk bare huske at nyde alle de oplevelser thailand kan byde os.
Men da vi stort set kommer til at bo i junglen det naeste stykke tid, regner vi ikke med at have mulighed for at updatere denne blog saa tit som vi har gjort indtil videre.. vi har faaet fat nogle sim kort men min (Viktor) tlf er sim laast.. saa det maa jeg lige faa ordnet. soeren sover nu men skal nok faa ham til at skrive nummeret herinde.
Haaber alting er godt hjemme i DK.
Knus og kram fra Viktor

De første dage i Bangkok.

Vi har nu overnattet 2 gange i Bangkok. Dagen vi ankom blev brugt til infomøde, gåtur i området og spisning på en indisk restaurant som vi fandt rimelig tæt på vores hotel. Maden var ret stærk, selvom jeg (Søren) sagde det ikke skulle være stærkt. Det føltes som om der var sat ild til min mund. Viktor grinede bare, og nød åbenbart den brændende fornemmelse i munden =)

Vores første nat gik ikke særlig godt, for vi kunne ikke falde i søvn. Især havde jeg svært ved at falde i søvn. Efter at have ligget en times tid i sengen uden at være faldet i søvn, tog jeg ned og surfede på en af computerne på hotellet. Her var 2 engelske gutter, som heller ikke kunne sove, og ligesom jeg havde valgt at gå på nettet i stedet. De var meget hyggelige at snakke med. Men al internetsurfingen og snakken gjorde at jeg først kom i seng kl 5. Næsten morgen vågnede vi begge først kl 15!

Efter vores noget sene start på dagen, gik vi en lang tur ned til et udendørsmarked. Her fik jeg købt 3 t-shirts og 3 par tights, mens viktor nøjedes med en enkelt t-shirt og en skjorte. Vi fik virkelig set en masse specielle og mærkværdige ting på gaderne på vej ned til markedet og på selvemarkedet. Bangkoks 10 milioner indbyggere skaber et enormt liv i gaderne. Og der var stadig massere af mennesker ude, da vi tog i byen om nattet.

Efter en kort nattesøvn, morgenmad og lidt snak sidder jeg nu her foran computeren og skriver. Vi har købt en ekstra overnatning på hotellet. I morgen tager vi så sydpå til nogle af bountystrandene. Vi har forskellige steder vi overvejer at tage til, og skal lige snakke med guiderne om, hvilke steder de anbefaler på denne tid af året.

Mange knus og tanker til alle jer derhjemme
Søren

mandag den 5. november 2007

Direkte fra Bangkok!

Så er vi endelig ankommet til Bangkok. Det har været en spændende rejse hvor vi jo tog fra kastrup lufthavn søndag d. 4 november kl '. 20:20 .. Inden vi kom på flyvet fik vi dog afvide at 4 rejsende ikke kunne komme med pga. overbookning fra flyselvskabets side. Så lidt nervøse sad vi og ventede og håbede på at der hverken blev råbt Viktor Sandstrøm eller Søren Høgh op.. 3 mennesker havde fået besked om at de ikke kunne komme med og i det øjeblik Viktor boarder flyvet, blivet det sidste navn kaldt op.. "vi beder en Søren......." i det øjeblik sprang hjertet op i halsen, og efter uendelig lang tid blev efternavnet "Olsen" Råbt op og vi ku ånde lettet op.. - vi ankom til østrig en times tid senere i en noget vild landning hvor piloten valgte at lande på det højre hjul først.. det resulterede i at flyvet hoppede til siden og folk blev rimelig nervøse. Vi blev "smidt" over i et større fly som skulle tage os til Bangkok og her blev Viktor glad.. for han fandt ud af at man kunne Spille computer spil i flyveren!? .. :D





Nu bor vi på et udemærket hotel og har en god base hvor vi kan planlægge resten af turen med gode guider til at hjælpe os..


Knus og kram fra Viktor og Søren.